Çelik Konstrüksiyon Fabrika, Konut, Çiftlik, Petrol
Çelik Konstrüksiyon Fabrika, Konut, Çiftlik, Petrol İstasyonu
Çelik Konstrüksiyon
Çelik Konstrüksiyon Nedir?
19. ve 20. yüzyıllardaki endüstriyel gelişmenin lokomotif malzemesi çeliktir. Bu dönemde çelik, mimari tasarım için de önem kazanmıştır. Çelik, geniş kullanım alanı, şekillendirme imkanı (boru, profil, yuvarlak demir, yassı çelik gibi) ve teknik özellikleri sayesinde, 21. yüzyılın en önemli inşaat malzemesi olmuştur. Bütün bunlara ek olarak, çelik, dünya üzerinde geri dönüşümü en yaygın olan malzemedir.
Çeliğin Geri dönüşümünün yaygın ve kolay olması nedeniyle yüksek derecede kaynak ve enerji tasarrufu sağlanmaktadır. İnşaat sektöründe çelik konstrüksiyon, genellikle büyük binaların (köprü, ofis binaları, alışveriş merkezleri, fuar binaları, stadyum gibi), inşaatında kullanılmaktadır. Amerika, Kanada, Avustralya, Almanya, Finlandiya, Japonya gibi ülkelerde çelik kullanımı yoğunluğu, ülkemizle kıyaslanamayacak derecede yüksektir. Özellikle son on yıllık dönemde, ana yapı malzemesi olarak çelik konstrüksiyon kullanılması, gittikçe yaygınlaşmaktadır.
Almanya’da çok sayıda küçük ve orta boy şirket, çelik konstrüksiyonlu evleri geliştirmek için çalışmaktadırlar. Alman Çelik Enformasyon Merkezi, çeliğin konut yapımında kullanımının artırılması için, çelik konut sistemi ve çelik üreticisi 12 imalatçıyı bir araya getirip, 1999 Kasım ayında çelik Konut Ortaklığı’nı kurmuştur. Amerika’da da özellikle 1993’den bu yana, konut endüstrisinde çelik kullanımı yaygındır. Çelik taşıyıcı sistem üreticileri, tedarikçiler ve müteahhitler, bu yeni materyalle ilgili bireysel çabalarını, toplu hareketlere dönüştürerek, standartların belirlenmesinde işbirliği yapmışlardır. Özellikle Japonya gibi deprem bölgelerinde, insanlar kendilerini güvende hissetmek için çelik taşıyıcılı evleri tercih ediyorlar.
Çelik konstrüksiyonlu evler
Çelik konstrüksiyonlu evler, inşaat tipine göre 3 grupta toplanabilir:
Yapısal Çelik Kullanılan Sistem: Sıcak haddelenmiş çelik elemanlar kullanılan sistemdir. (I profiller gibi) Şekillendirme ve imalat, inşaat alanında yapılmaktadır. Kolonlar kirişler ve yükleri taşır, yük taşımayan elemanların (panel, hafif beton, tuğla, iç veya dış ahşap kaplamanın) yapıya bağlanmasını sağlar. Geniş açıklıkların geçilmesini sağlayarak, fonksiyonel ve esnek tasarıma izin verir.
Hafif Çelik Taşıyıcılı Sistem: Soğukta şekillendirilmiş galvaniz sac profillerden oluşan (U, C, Z gibi) çelik taşıyıcıların kullanıldığı sistemdir. Evlerin kaplamaları, müşterinin istediği her çeşit malzemeden yapılabilir. Duvar ve tavan elemanları genellikle fabrikasyon olup, montajları inşaat alanında yapılır. Taşıyıcısı ve kaplamaları ile yeterli, ekonomik bir sistem oluşturup, hızlı montaj imkanı sağlar. Çelik konstrüksiyon taşıyıcılar, alçı panel, kontrplak veya sunta ile kaplanır. Binanın ısı yalıtımı dış duvarların içine konulan, camyünü, taş yünü gibi malzemelerle yapılır. Mevcut binaların büyütülmesi veya binalara eklentiler yapılması istendiğinde de hafif çelik sistem kullanılabilmektedir.
Önceden Birleştirilmiş Modül Sistem: Taşıyıcılar fabrikada hücre modülleri oluşturacak şekilde birleştirilir. Bu sistem, halı, duvar kağıdı kaplanması, v.b., gibi işlemlerin nakliyeden önce tamamlanmasına imkan vermektedir. Montaj işleri hava durumundan etkilenmez ve tüm yapı iki haftadan önce tamamlanabilir.
Fabrika, konut, çiftlik vb. her türlü Çelik Konstrüksiyonlu işleriniz için arayınız.
Tanksan Taahhüt Limited Şirketi
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:12 No: 2229 Şişli – İstanbul
Trackbacks & Pingbacks
[…] imalat ve montajını yapmıştır. Aynı tesislerde değişik çaplarda Borulama işleri ve Çelik Konstrüksiyon imalat ve montajlarını da […]
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!